All Categories
Featured
Table of Contents
Weet je niet goed hoe hieraan te beginnen? Als je voor jezelf de 6 onderstaande vragen beantwoordt, dan kom je er beslist wel uit. Al kun je er zelf waarschijnlijk nog een pak meer bedenken, specifiek voor jouw soort evenement. Gewoon doén! Als je je doelstellingen helder hebt geformuleerd, dan zal het antwoord op deze vraag nooit echt een slag in het water zijn.
Bij het bepalen van je doelstellingen had je misschien wel de meest voor de hand liggende doelgroep voor ogen, maar zelden is de zaak zo zwart-wit. Het wordt sowieso puzzelen. Met de interne doelgroep kijk je aan tegen zowat iedereen die bij je bedrijf werkt of heeft gewerkt, inclusief partner en eventueel kinderen.
Niet echt een mooi homogeen publiek dus. Al kun je binnen deze groep uiteraard zelf nog segmenteren (bijvoorbeeld enkel het hoger kader) al naargelang het opzet van je evenement. afzetpaal engels. Bij de externe doelgroep reken je leveranciers, klanten, sponsors, pers, buurtbewoners, en zo verder. Iedereen die op de een of andere manier met je organisatie te maken heeft, zonder ertoe te behoren.
Meestal zal al snel duidelijk zijn of je interne (Sinterklaasfeest) of externe (productvoorstelling. afzetpaal engels) doelgroepen wilt aanspreken. Of beide (inhuldiging nieuw bedrijfsgebouw). Ook hier ligt geen pasklaar zwart-wit antwoord voor je klaar, en zul je heel wat zaken tegen elkaar moeten afwegen. Al hoeft een en ander niet strikt afgebakend te zijn, toch is het belangrijk dat je hierin duidelijke keuzes maakt.
Maar laten we eerlijk zijn, uiteindelijk stel jij jezelf die vraag ook als je bepaalt wie je uitnodigt. Onthoud dus dat in de regel iemand pas op je evenement verschijnt als hij of zij daar op de ene of andere manier ook effectief baat bij heeft. Aan jou om er dus voor te zorgen dat dit ook het geval is.
Het antwoord op die vraag wordt bepaald door verschillende factoren. Zo is er uiteraard het vooropgestelde budget, de beschikbare ruimte op de gekozen locatie en natuurlijk ook de grootte van de doelgroep in je bestand. Maar kwantiteit is geen garantie voor kwaliteit. Meer is niet per se beter (afzetpaal engels). Laat kwaliteit (in functie van je doelstellingen) dus je grootste zorg zijn.
Bovendien is er nóg een factor waarmee je hier beslist rekening moet houden als je gaat uitnodigen. Een die ons meteen brengt bij een heikel punt: de no-shows.
Advertentie wordt geladen… In Eindhoven worden elke week hartstikke veel leuke evenementen georganiseerd. Van de gaafste feestjes tot unieke beurzen. Echt hoor, voor iedereen wat wils in de stad. Maar hoe komen die evenementen tot stand? En kun jij ook een evenement organiseren? Nee, je kunt niet zomaar een evenement organiseren (afzetpaal engels).
Goed om te weten: dat geldt niet alleen voor evenementen in de openbare ruimte. Ook op eigen terrein is het handig om zo’n papiertje te halen. Natuurlijk hoef je voor het organiseren van kleine verjaardagen niets aan te vragen, maar verder moet je toch echt even contact opnemen met de gemeente.
Maar dan moet je wel aan een flinke lijst eisen voldoen. Voor de meeste evenementen moet je dit minimaal twaalf weken van te voren aanvragen. Maar wil je een rommelmarkt organiseren? Dan maak je tien weken van tevoren een melding. Gooi je er gelijk een playbackshow, modeshow of dansoptreden tegenaan? Superleuk, maar dan heb je toch echt een evenementenvergunning nodig! Dat geldt trouwens ook voor je buurtfeest, straatfeest of straatspeeldag.
Advertentie wordt geladen… De aanvraag voor een evenement kan via internet. Zorg dat je alle informatie en papieren bij de hand hebt en dat je niet te laat bent. De gemeente zal goed kijken naar jouw verzoek. De burgemeester keurt het dan goed (of niet). Die toekenning of afwijzing ontvang je in een brief.
In de brief staan ook de voorwaarden waar jij je aan moet houden. Fijn! Wil je alcohol schenken tijdens je evenement? Zorg dan voor een ontheffing op grond van artikel 35 van de Drank- en Horecawet. Daarvoor moet je wel in de buidel tasten. Bovendien is het handig om tijdens het aanvragen van de vergunning rekening te houden met de brandveiligheid.
Ben jij benieuwd hoe het zit met bepaalde regels in Eindhoven? Laat het ons weten in een mailtje en wij zoeken het voor je uit! Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet... Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken.
Vergunningen zijn sterk regiogebonden, daarom gaan we hier niet in op details. Informeer bij de stad of gemeente waar je evenement plaatsvindt. Het is sowieso een goed idee om de organisatie van je event aan de lokale overheid te melden. In sommige gevallen is dat zelfs verplicht. Organiseer je een evenement op een publiek toegankelijke plaats? Dan heb je mogelijk een evenementenvergunning van de gemeente nodig.
Vindt je evenement plaats op of aan het water dan moet je meestal bij de provincie of het verantwoordelijke bestuur voor het betreffende water aankloppen. De vergunninghouder (meestal de organisatie van het evenement) is verantwoordelijk voor de orde en de veiligheid van de deelnemers en bezoekers op het evenemententerrein. In de vergunning staat welke maatregelen je als organisator moet nemen om de openbare orde, gezondheid en (brand)veiligheid tijdens het evenement te waarborgen en hoe incidenten moeten worden aangepakt.
Wanneer er muziek is op je evenement, ook al is het achtergrondmuziek, moet je auteursrechten betalen via Sabam (België) of Buma (Nederland). Naast de auteursrechten wordt er ook een billijke vergoeding voor uitvoerders en producenten geïnd. Speelt muziek een belangrijke rol op je evenement of brengen je gasten de nodige decibels met zich mee? Ga dan na of een vergunning voor geluidsoverlast nodig is.
Zeker in de buurt van woningen wordt 's nachts en op zondag streng opgetreden wanneer de geluidsnorm overschreden wordt. Sommige locaties zijn daarom voorzien van een geluidsbegrenzer. In sommige gevallen ben je niet verplicht om een milieuvergunning aan te vragen. De afgelopen jaren is de regelgeving rond geluidsnormen strenger geworden en doe je er goed aan om het geluidsvolume te meten (voor grote evenementen is dit verplicht).
Wanneer je een tent, podium, stelling of tribune plaatst, moet je toestemming vragen aan de gemeente. De brandweer zal de locatie en constructie moeten inspecteren en veilig verklaren. Om een vergunning aan te vragen, moet je zaken als een plattegrond van de tent, de afmetingen, indeling, materiaal, het aantal gasten .. - .
Ook de nooduitgangen en evacuatieroutes duid je aan in het dossier. Veel evenementenlocaties moeten zich houden aan een sluitingstijd die zeker niet overschreden mag worden. De buurtbewoners mogen in ieder geval na 22 uur geen last ondervinden van het evenement en zijn publiek. Wil je afwijken van het standaard sluitingsuur? Vraag dan schriftelijk toestemming aan de lokale overheid. afzetpaal engels.
Meestal beschikt de eventlocatie. afzetpaal engels zelf over de nodige vergunningen. Is dit niet het geval of richt je zelf een locatie in, vraag dan de vergunningen aan bij de gemeente. Er zijn strenge regels verbonden aan de bereiding van voedsel. Vraag steeds of de cateraar en uitbaters van foodtrucks over de nodige erkenningen en vergunningen beschikken.
Een onvergetelijk evenement organiseren? Wij delen 9 essentiële tips die van jouw evenement een daverend succes maken. Van planning tot evaluatie – alles komt aan bod! ["tag":"2","id":"tip-1-start-met-een-plan-van-aanpak","name":"Tip 1: Start met een plan van aanpak","tag":"2","id":"tip-2-houd-je-doelgroep-in-het-oog","name":"Tip 2: Houd je doelgroep in het oog","tag":"2","id":"tip-3-overspeel-je-hand-niet-het-budget-voor-je-evenement","name":"Tip 3: Overspeel je hand niet; het budget voor je evenement","tag":"2","id":"tip-4-kies-de-juiste-datum-en-het-juiste-tijdstip","name":"Tip 4: Kies de juiste datum en het juiste tijdstip","tag":"2","id":"waar-moet-je-op-letten-bij-het-kiezen-van-datum-en-tijdstip-van-je-evenement","name":"Waar moet je op letten bij het kiezen van datum en tijdstip van je evenement","tag":"2","id":"tip-5-de-beste-locatie-kiezen","name":"Tip 5: De beste locatie kiezen","tag":"2","id":"tip-6-de-rol-van-de-catering","name":"Tip 6: De rol van de catering","tag":"2","id":"tip-7-de-marketing-van-je-evenement","name":"Tip 7: De marketing van je evenement","tag":"2","id":"tip-8-wees-zichtbaar-tijdens-je-evenement","name":"Tip 8: Wees zichtbaar tijdens je evenement","tag":"2","id":"tip-9-evalueren","name":"Tip 9: Evalueren"]Je hebt iets te vertellen of te vieren en wilt daar een evenement van maken.
Er komt namelijk heel wat bij kijken om een evenement te organiseren dat de deelnemers niet snel vergeten, een feest dat leuk was, bijzonder, leerzaam of nuttig. Lees verder na de afbeelding. Het organiseren van een evenement kan leuk zijn, heel uitdagend en ook dankbaar werk. Het gaat immers om iets leuks.
Alles valt of staat dan ook met een gedegen plan van aanpak. Hierna vind je 9 tips voor de organisatie van jouw evenement. Het lijkt misschien heel logisch eerst eens een goed plan van aanpak te maken, maar er zijn toch steeds weer mensen die gewoon maar ergens beginnen en dan wel zien waar ze uitkomen ().
Hieronder vind je nog 8 tips die je meteen kan meenemen in je plan van aanpak. Misschien hebben niet alle tips betrekking op jouw evenement. Het maakt nogal wat uit of je een feestje voor je bedrijf met 15 werknemers organiseert, een muziekevent voor je dorp, een festival met externe bezoekers of een internationaal congres voor medici.
Deze checklist kan je het gehele proces bij je houden en steeds aanpassen waar nodig. Ook handig om te delen met de mensen die je helpen bij de organisatie en om te gebruiken bij het verdelen van de taken. Je zult merken dat je gaandeweg nieuwe onderdelen aan je checklist zult toevoegen maar ook dingen kan afstrepen.
Hoe groter je evenement, hoe meer tijd je er voor moet uittrekken. Bedenk ook dat onderweg altijd onverwachte hobbels moeten worden genomen, ruim hier tijd voor in. Gaat het om een groot evenement dan zul je de organisatie niet helemaal alleen op je nemen. Stel tijdig een projectgroep - afzetpaal engels samen en verdeel de taken vanaf het begin.
De doelstellingen van je evenement, De doelgroep (wie kunnen we verwachten)Het beschikbare budget, De datum en het tijdstip, De locatie, De catering, Marketing met betrekking tot het evenement, Wat moet er gebeuren tijdens het evenement, Evaluatie. Bij het vaststellen van de doelstellingen van je evenement kan je direct bedenken en verwoorden waar je het eigenlijk voor doet (afzetpaal engels).
Je wilt misschien een feestje organiseren rondom de lancering van je nieuwe product, maar waarom eigenlijk? Wat hoop je hiermee te bereiken? Als je deze vraag goed kunt beantwoorden, dan helpt dat je enorm om een succes te behalen met je evenement. Mogelijk redenen zijn bijvoorbeeld:Je wilt gewoon vieren dat er een mijlpaal is bereikt, Je hoopt met het evenement nieuwe klanten te bereiken, Je hoopt op meer naamsbekendheid van het product of je merk, Je hoopt geld te verdienen met het evenement (entreekaarten)Je wilt je personeel een plezier doen.
Zo kan je tijdig besluiten je evenement anders in te richten of je doelstellingen nog bij te stellen. Heb je je doelstellingen in kaart gebracht? Dan kan je van daaruit alle volgende punten op je checklist c. q. plan van aanpak doorlopen. Ook hier geldt natuurlijk weer dat de invulling van je doelgroep afhangt van het soort evenement.
Je hebt misschien nog te beslissen of het feestje met of zonder partner is. Organiseer je een symposium, een festival, een congres of ander groot evenement waarbij ook externe bezoekers komen, dan ligt het heel anders. Wie wil je er graag bij? En waarom? Waarschijnlijk heb je al een doelgroep in gedachten, maar die zul je nog wel verder moeten specificeren.
Welke medici? Er zijn zoveel medici, hoe ga je beslissen wie wel en wie niet? Bedenk ook dat het best wel eens voorkomt dat je een bepaald persoon uitnodigt en deze vervolgens zijn collega of secretaresse stuurt. Organiseer je een bedrijfsfeest dan kan je jezelf weer heel andere vragen stellen.
Niet alleen ten aanzien van je budget maar ook ten aanzien van de locatie, te houden lezingen of praatjes en je catering. Heb je goed zicht op je doelgroep, dan volgt de vraag hoe je deze gaat bereiken. Intern zal het niet zo’n probleem zijn maar hoe ga je externe bezoekers uitnodigen? Misschien zit er veel uitzoekwerk aan vast (adressen) en kost het veel tijd (bellen).
Latest Posts
Protest Bikini Sale
Straatmeubilair Afzetpalen
Dj & Zanger